Get Adobe Flash player
cernahang4.jpg
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevél szolgáltatásunkra!


Látogatóink
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa76
mod_vvisit_counterTegnap62
mod_vvisit_counterEzen a héten519
mod_vvisit_counterMúlt héten464
mod_vvisit_counterEbben a hónapban1242
mod_vvisit_counterMúlt hónapban2581
mod_vvisit_counterÖsszesen221268

Online látogató: 3
Mai nap: 2021 jan. 17

 

Szalóczy Dóra vagyok, zenepedagógus, Budakeszi lakos, kétgyermekes édesanya.
1996-ban diplomáztam az ELTE Ének-Zene-Karvezetés szakán.
A Tamási Áron Általános Iskola ének-zene tagozatán; és a Baár-Madas Református Általános Iskola és Gimnáziumban dolgoztam zenepedagógusként.
Kodály Zoltán - Forrai Katalin pedagógiájának híve és követője vagyok!
A kislányom születése után, az otthon töltött évek alatt erősödött meg bennem a gondolat, hogy szívesen foglalkoznék az óvodás kor előtti, és az óvodai korosztály zenei nevelésével! Budakeszin erre többféle lehetőségem nyílt!  A helybeli kisgyermekes családok kérésére indítottam el a ?Cérnahang? elnevezésű baba-mama zenés foglalkozásokat, melyeken igyekszem minél több gyermekdalt, népdalt, mondókát, játékot tanítani, bábok, ritmushangszerek használata mellett! Néhány éve több budakeszi óvodában zeneóvodai keretek között folytatódtak a Cérnahang órák!


 A foglalkozásokon Dr. Kokas Klára nemzetközileg elismert zenepedagógus módszerével is megismerkedhetnek a gyerekek, amelynek lényege: komolyzene által ihletett szabad improvizációs mozgás, tánc!
Az én célom: a komolyzene és az autentikus népzene megszerettetése! A zene befogadására nyitott, harmonikus személyiség nevelése!
 Hiszem: ?? mi, akik azon fáradozunk, hogy minden gyermek kezébe kapja a jó zene kulcsát, s vele a rossz zene elleni talizmánt, azt akarjuk, ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken.?(Kodály Zoltán)